Echipa de implementare a proiectului

sef luc. dr. ing. Ovidiu IVANOV

D-l Ovidiu Ivanov este sef de lucrari in cadrul Catedrei de Energetica a Facultatii de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata (Electrotehnica) din Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din iasi. In prezent, conduce lucrari de laborator si proiect pentru disciplinele Sisteme Electroenergetice, Informatica Aplicata, Sisteme cu Inteligenta Artificiala, Piete de Energie – management si reglementare si este titularul cursului de Procesarea Cunostintelor si Calcul Inteligent. Este absolvent, promotia 2002, al Facultatii de Electrotehnica. Un an mai târziu, a absolvit cursurile de studii aprofundate „Optimizarea structurii si functionarii sistemelor electroenergetice”, la aceeasi facultate. In anul 2010, a sustinut teza de doctorat cu titlul „Contributii la managementul congestiilor in retelele electrice”. Este, pâna in prezent, autor sau coautor al peste 70 de lucrari stiintifice, dintre care trei in reviste cotate ISI, 22 in volumele unor conferinte indexate ISI  si peste 20 de articole în publicatii indexate in alte baze de date internationale. Domenii de interes stiintific: folosirea inteligentei artificiale pentru optimizarea functionarii retelelor electrice; metode moderne de studiu al pietei de energie electrica. Limbi straine cunoscute: engleza, franceza.

prof. dr. ing. Mihai GAVRILAS

D-l Mihai Gavrilaş are peste 20 de ani de experienţă de cercetare în domeniile analizei funcţionării reţelelor electrice, pieţelor de energie, programării calculatoarelor şi utilizării în energetică a tehnicilor de inteligenţă artificială. Este directorul Departamentuluid e Energetică al Facultatii de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata, Presedintele Comisiei de Inginerie Energetică din Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) si Senior Member IEEE.

sef luc. dr. ing. Gheorghe GRIGORAS

 D-l Gheorghe Grigoras este doctor in Inginerie Energetica din anul 2005. In prezent, ocupa functia de sef de lucrari in cadrul Departamentului de Energetica al Facultatii IEEI. Este titularul cursurilor de Sisteme de conducere, supraveghere si achizitii de date, Retele şi echipamente pentru conducerea sistemelor energetice, Tehnici moderne de conducere, Strategii si decizii optimale in energetica. Activitatea sa de cercetare se concentreaza pe studii privind implementarea tehnicilor de Inteligenta Artificiala in conducerea si supravegherea proceselor energetice. Este seful laboratorului de cercetare "Ingineria disponibilitatii sistemelor energetice alimentate din surse regenerabile" (INDISREG) din cadrul platformei de cercetare ENERED a Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iasi. Activitatea sa stiintifica s-a materializat in publicarea a 12 carti la edituri nationale, 2 carti si 3 capitole in carti la edituri internationale, 35 de lucrari stiintifice indexate in reviste ISI Thomson Reuters, peste 100 de lucrari la conferinte internationale sau nationale si reviste indexate BDI. A activat ca membru in 2 granturi nationale si 12 contracte de cercetare si, in ultimii cinci ani, a facut sau face parte din comitetele stiintifice ale 20 de conferinte din strainatate. Intre 2009 si 2015, a obtinut patru premii nationale pentru lucrarile stiintifice publicate.

sef luc. dr. ing. Bogdan Constantin NEAGU

D-l Bogdan-Constantin Neagu este sef de lucrari in Departamentul de Energetica al Facultatii de Ingienerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata din cadrul Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi. A obtinut titlul de inginer in Electroenergetica in anul 2008 si titlul de doctor in anul 2014. Domeniile sale principale de interes sunt: transportul si distributia energiei electrice, prognoza sarcinii, profilarea si managementul consumului de energie electrica, optimizarea regimurilor de functionare, calitatea energiei, utilizând atât metode clasice, cât si moderne, bazate pe inteligenta artificiala. Este membru al Comitetului roman al Consiliului Mondial al Energiei din 2015 si membru al International Association of Engineers (IAENG) din 2016.
Activitatea sa stiintifica poate fi sintetizata dupa cum urmeaza: membru in echipa de cercetare a 8 granturi, 4 carti publicate la edituri recunoscute CNCS si un capitol intr-o editura internationala in calitate de coautor, 24 lucrari stiintifice publicate in reviste sau buletine indexate in baze de date internationale, 19 lucrari stiintifice publicate in conferinte internationale indexate in Thomson Reuters Web of Science, peste 20 de lucrari stiintifice publicate in alte baze de date internationale (IEEE, Scopus, Index Copernicus).